Przedszkole dysponuje własnym zapleczem kuchennym oraz jadalnią. Wszystkie posiłki przygotowujemy na miejscu.
Oferujemy urozmaicone i nowoczesne menu, bogate w sezonowe produkty a także kasze, ryż i makarony. Bez względu na porę roku każde drugie śniadanie to porcja owoców.
Obiady i wytrawne podwieczorki zawierają warzywa gotowane na parze, surowe – krojone w słupki lub podane w formie sałatek i surówek. Stawiamy także na wyroby i wypieki własne, jak bułki, chleby (pszenne, żytnie, mieszane, z ziarnami), pierogi, pieczone wędliny i pasztety, jogurty owocowe, ciasta, ciasteczka. Szczegółowe menu podajemy na bieżąco w naszej przedszkolnej aplikacji.
Różnorodność, którą proponujemy sprzyja poznawaniu nowych smaków i kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych.
Szczególną wagę przywiązujemy do jakości produktów i sposobu podania, a także kultury spożywania posiłków.
Respektujemy zalecenia lekarzy i prośby rodziców dotyczące diet eliminacyjnych dla dzieci z nietolerancją pokarmową i alergiami pokarmowymi.